به دیگران کمک کنید تا در زندگی تان پیشرفت کنید.

امام علی (علیه السلام): از بهترین نیکوکاری ها ، نیکی کردن به یتیمان است.


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 23 آبان 1394
بازدید : 349
نویسنده : سیّد یونس موســـوی

این آسان است که تمام وقت و انرژی خود را روی آنچه که می‌خواهید و آنچه که دارید متمرکز کنید. تمرکز خودکار زمانی افزایش می‌یابد که با مشکلات فردی و شغلی زیادی مواجه می‌شوید. شما سرتان را پایین می‌اندازید و در مورد کارهایی که باید انجام دهید فکر می‌کنید، و سخت‌تر و سریع‌تر کار می‌کنید تا بدترین و بزرگ‌ترین مشکلات را از بین ببرید. شما ممکن است از دوستان و جامعه فاصله بگیرید و به آن‌ها بگویید زمانی که اوضاع بهتر شد پیش آن‌ها باز می‌گردید.

اما زمانی که یک روش متضاد را انتخاب کنید چه اتفاقی می‌افتد؟ زمانی که به دیگران کمک می‌کنید حتی نمی‌دانید دقیقاً چه چیزی برای بخشش دارید؟ این می‌تواند به شکل یک کار داوطلبانه در یک موسسه خیریه باشد یا کمک به یک همکار برای انجام سریع‌تر کارها.

تحقیقات بسیاری نشان داده است که کمک کردن و بخشیدن ارتباط شما را با دیگران بیشتر می‌کند و در نتیجه به روش‌های جدید زیستن و حتی طول عمر منتهی می‌شود.

در اینجا ۱۰ روش کمک به دیگران را ذکر خواهیم کرد که می‌تواند برای شما نیز مفید باشد :

کمک کردن باعث میشود که احساس وابستگی کنید.

کمک کردن و تعهد به افراد و گروه های دیگر باعث حس وابستگی به آنها می‌شود. انسان طبعاً اجتماعی است این بدان معناست که ما برای سلامت روحی و روانی مناسب به برقراری ارتباط با دیگران نیازمندیم. ارتباط با دیگران این نیاز را تأمین می‌کند ولی گاهی اوقات نادیده گرفته می‌شود. علاوه بر ایجاد ارتباط و حس وابستگی، کمک کردن یک دلیل بزرگ‌تر دارد (شبیه موسسه خیریه ای است که به افراد بی خانمان کمک می‌کند و به بچه های کم درآمد غذا می‌دهد یا شرایط تحصیل را برایشان فراهم می‌کند) این دلیل باعث می‌شود که شما یک بخش لازم از جامعه باشید.

کمک کردن باعث ایجاد مهارتهای جدید میشود.

در طی زمان، کمک کردن به دیگران باعث می‌شود که یکسری از مهارت‌های جدید کسب کنید، مهارت‌هایی که قبلاً خارج از توانایی‌های شما بوده است ولی می تواند در زمان بیکاری هم برای شما سودمند باشد. فرض کنید شما رئیس بانک در یک منطقه کاملاً متفاوت هستید و بر حسب اتفاق انجمنی را برای ایجاد یک موسسه خیریه برگزار می‌کنید. ممکن است هم اکنون نیز در مدیریت افراد خوب عمل کنید اما با درگیر شدن در این کار مهارت‌های جدیدی در ارتباط برقرار کردن با فروشندگان و بازاریابان کسب می‌کنید.

کمک کردن باعث میشود که حق شناس باشید.

کمک کردن به دیگران و روبرو شدن با مشکلات آن‌ها باعث می‌شود که وسعت دید شما افزایش و طرز فکر شما تغییر یابد. یعنی به این روشن بینی می‌رسید که مشکلات شما در مقایسه با آن‌ها بسیار کوچک است. وقتی مشاهده می‌کنید که افراد دیگر در چه شرایط سختی زندگی می‌کنند و شما از نعمت سلامت، مسکن و خانواده برخوردار هستید به خاطر این نعمت‌های بزرگ از محضر خداوند سپاسگزاری می‌کنید. با استفاده از این شرایط حس قدر شناسی خود را افزایش داده و سعی کنید نهایت تلاش خود را برای کمک به دیگران انجام دهید.

کمک کردن باعث ایجاد روابط جدید و تقویت روابط کنونی شما با دیگران میشود

کمک کردن به دیگران باعث می‌شود که از حوزه اجتماعی کنونی خود خارج شوید و شما را به افراد جدید معرفی می‌کند. بیشتر این افراد ممکن است روزی دوستان، معلمان و یا همکاران شما شوند. علاوه بر ایجاد روابط جدید، بخشندگی شما تأثیر مثبت بسیاری بر روی روابط کنونی شما خواهد گذاشت. زمانی که کمک‌های شما به روابط بهتر و صمیمی‌تر با دیگران منتهی می‌شود، خانواده، دوستان و همکاران شما نیز از این روابط سود می‌برند. کمک کردن به دیگران به نوعی موجب تحکیم روابط شما با شریک زندگی تان نیز می شود.

کمک کردن به دیگران باعث طول عمر زیاد میشود.

این نکته به نوبه خود می‌تواند یک محرک مهم و اساسی باشد. تحقیقات مختلف نشان داده که احساسات صمیمیت و آرامش که از طریق کمک به دیگران بدست می‌آوریم تأثیرات روانشناسی واقعی بر شرایط روحی و جسمی ما دارد و نتایج آن با گذر زمان مشخص می‌شود. به طور کلی کسانی که به طور دائم به دیگران کمک می‌کنند در مقایسه با افرادی که از این کیفیت بی بهره‌اند تمایل بیشتری برای ادامه زندگی دارند. آنها به فشار خون بالا، ناامیدی و غم و غصه دچار نمی‌شوند بلکه از زندگی شادتری نسب به دیگران برخوردار هستند.

با مطالعه مقاله ” ۱۰ مزیت چای گل یاسمین که باعث شده من هر روز آن را بنوشم.” از استرس و بیماری های گوناگون رها شوید.

کمک کردن به دیگران باعث تقویت و توسعه شخصیت و هویت شما میشود.

شنیدید که می‌گویند «همه تخم مرغ‌هایت را درون یک سبد نگذار؟». روانشناسی نشان داده است که زمانی که شما بیش از حد روی یک رویا، هدف یا بعدی از زندگی شخصیتان متمرکز می‌شوید عقب نشینی از آن باعث طوفانی سهمگین خواهد شد. داشتن یک هویت یا شخصیت چند بعدی، به عنوان مثال، یک مدیر، پدر یا مادر و عضویت در اجتماعی به خصوص می‌تواند حس اعتماد به نفس شما را افزایش داده و از موقعیت خود لذت بیشتری ببرید. زمانی هم که از یک رویا یا هدفتان عقب نشینی می‌کنید باعث شکست و تضعیف شما نمی‌شود.

کمک کردن به دیگران شما را به عنوان یک بخشنده معرفی میکند.

زمانی که دیگران می‌بینند که شما بخشنده هستید و بیشتر از سهم خود به دیگران کمک می‌کنید افراد بیشتری تمایل به ایجاد ارتباط با شما خواهند داشت و مسلماً احترام بیشتری برای شما قائل خواهند شد. این خیلی خوب است البته بعضی از احترام‌ها در بعضی از شرایط برای منافع شخصی است. با گذشت زمان، کمک کردن به دیگران باعث می‌شود که درهای فرصت‌های شغلی و حرفه ای زیادی به روی شما باز شود که تابحال تصورش را هم نمی‌کردید، بنابراین اگر اخراج شوید نیز به سرعت کاری پیدا خواهید کرد.

کمک کردن به دیگران باعث افزایش اعتماد به نفس شما میشود.

واقعاً چه کسی در این شرایط غیر قابل پیش بینی نمی‌تواند از اعتماد به نفس فوق‌العاده خود استفاده کند؟ با کمک کردن خالصانه باعث می‌شوید که دیگران روابطشان را با شما بیشتر کنند. شما می‌توانید ببینید که تأثیر فوق‌العاده ای روی دیگران داشته‌اید (محققان از این موضوع به عنوان تأثیر خودکار نام می‌برند). این بدان معناست که شما به توانایی خود در کمک به دیگران و موفقیت در شرایط مختلف ایمان دارید. محققان دریافته‌اند که اعتماد به نفس می‌تواند یک پیش بینی کننده خوب برای موفقیت باشد. پس کمک کردن به دیگران در طول زمان باعث می‌شود که به نتایج بهتر و بیشتری در زندگی دست پیدا کنید.

عدم کمک به دیگران باعث استرس در شما میشود

زمانی که توانایی کمک کردن به دیگران را دارید ولی از انجام آن امتناع می ورزید قطعاً دچار استرس و فشار روحی خواهید شد. محققان با انجام آزمایشات بسیاری در این زمینه به این نتیجه رسیده‌اند که خساست و تنگ نظری باعث آزاد شدن کورتیزول می‌شود که یک علامت روان شناسی از استرس و فشار روحی است. پس جدا از عدم برخورداری از مزیت‌های کمک به دیگران ممکن است با دوری از کمک کردن به افراد نیازمند کمک ، برخی از آسیب‌های روحی و روانی را نیز متحمل شویم.

جمله ای زیبا از وینستون چرچیل :

                ما بر حسب آنچه بدست میآوریم زندگی میکنیم و بر حسب آنچه که میبخشیم زندگی بدست میآوریم.

 کمک کردن باعث افزایش تجربه و مهارت شما میشود

از دیدگاه عملی مشخص شده است که کمک کردن به دیگران معمولاً باعث افزایش مهارت و تجربه در زندگی شما می‌شود. این موضوع به طور مستقیم باعث می‌شود که تلاش‌های خود را برای انجام فعالیت‌های داوطلبانه و حرفه ای افزایش دهید. این مطلب همچنین نشان می‌دهد که شما یک فرد مهربان، خونگرم و دلسوز هستید که از کمک کردن در شرایط مختلف دریغ نمی‌کنید.

پس اگر هنوز شک دارید که آیا ارزش دارد وقت خود را برای کمک به دیگران بگذارید یا نه باید بگویم بله ارزش دارد. شما می‌توانید با یک کمک کوچک (به عنوان مثال اختصاص ۵۰۰۰ تومان در ماه برای کمک به مراکز نیکوکاری چون مرکز ولیعصر (عج)مرودشت ) شروع کنید و اصلاً نیازی نیست که کمک‌هایی که خارج از توانتان است را انجام دهید. شما به راحتی می‌توانید در طول زندگی و شرایط مختلف به دیگران کمک کرده و توانایی‌ها و ظرفیت خود را افزایش دهید. اما اگر از امروز شروع کنید احساس بهتری خواهید داشت، امید به زندگی در شما افزایش خواهد یافت و مهارت‌ها و کیفیت زندگی‌تان دو چندان خواهد شد.

در پایان جمله ای از امام حسین (ع) در باب کمک به مردم :

درخواستهای مردم از شما، از نعمتهای الهی است برای شما، از این نعمتها ملول و خسته نشوید.

نظر شما چیست ؟ زمانی که به فرد دیگری کمک می کنید چه حسی دارید ؟




:: موضوعات مرتبط: عادت های خوب , ,
:: برچسب‌ها: کمک , خیریه , موسسه , فایده کمک ,
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








مرکز نیکوکاری ولیعصر(عج) واقع در دانشگاه آزاد سلامی واحد مرودشت شماره حساب بانک ملی ایران 0109851236009 ===================== شناسه شبا : .......................................................... IR59 0170 0000 0010 9851 2360 09 دانشگاه آزاد مرودشت مركز نيكوكارى ولى عصر ========================= *8877*5755#

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان مرکز نیکوکاری ولی عصر (عج) دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت و آدرس nikookari.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.







RSS

Powered By
loxblog.Com